آیا قرآن عثمان طه غلط دارد؟
مدتی پیش یکی از مراجع تقلید ادعا کرده بود که قرآن عثمان طه (یعنی تقریباً تمام قرآنهای جهان) غلط دارد که لینکش در اینجا قابل دسترسی است. دلیل او نیز کتابت برخی کلمات بود که ممکن است برای کسانی که خواندن قرآن را نمیدانند منجر به غلط خوانی شود! مثلاً این مرجع تقلید مدعی شده بود که «انما» در آیۀ 5 سورۀ ذاریات باید جدا نوشته شود اما در نسخه عثمان طه سرهم است. در ذیل جوابیهای برای سخنان این مرجع و همفکرانش میآید.
اولاً که این مطلب هیچگونه ارتباطی به عثمان طه ندارد و این به رسم الخط المذهب برمیگردد که از صدر اسلام تا کنون این رسم الخط بوده است.
ثانیاً هرکسی اندکی با قرائت قرآن آشنا باشد میداند که خط عثمان طه یکی از بهترین خطها برای قاریان و حافظان است چراکه هم با کمک سادگی و علائم تجویدیاش راحتتر خوانده میشود و هم در پایان هرصفحه، آیه تمام میشود.
ثالثاً آیۀ مورد استناد در نسخۀ مرحوم نیریزی نیز دقیقاً همینطور نوشته شده است! کسانی که شک دارند بروند نسخه نیریزی تهیه کنند و آیۀ 5 سورۀ ذاریات را نگاه کنند. تا راستی از دروغ برایشان کاملاً مشخص شود.
رابعاً شکی نیست که اطلاق کلمه «غلط» به قرآن؛ خود مصداق کفرگویی و دروغ بستن به خدا و رسولش (صلی الله علیه و اله) است و موجب لعن و عذاب میشود. لذا در این مورد لازم است خیلی مراقب الفاظی که به کار میبریم باشیم.
خامساً طبق آیۀ 9 سورۀ حجر که میفرماید: ﴿إِنَّا نَحْنُ نَزَّلْنَا الذِّکْرَ وَإِنَّا لَهُ لَحَافِظُونَ؛ ما بیگمان (همین) ما (این) یادآوری [: قرآن] را به تدریج نازل کردیم، و بیچون ما برای آن ـ به راستی ـ نگهبانیم.﴾
خدای متعال خودش نگهبان قرآن است و برخی مراجع تقلید بهتر است به جای ایراد گرفتن از قرآن، نگران فتاوا و سخنان خلاف قرآن خودشان باشند.
منبع: پایگاه قرآنیان